Blog

Lærke Marie Trunjer

psykolog

Maj, 2020


Det tomme rum

 

Circling er en måde at være sammen med mennesker på, hvor jeg endelig føler, at der er plads til mig.

Jeg skal ikke small talke om økonomi, bolig, børn, sport, serier og tv – og lade som om jeg er interesseret med høflige nik og smil og grave i min hjerne for at finde passende svar og samtaleemner, der kan holde samtalen i gang og dermed undgå pinlig tavshed.

Med respekt for nuancerne skal det siges, at jeg ofte finder small talk hyggeligt og jeg ofte gerne høre mennesker tale om noget de finder vigtigt, selvom jeg ikke lige til at starte med synes det er et super spændende emne.


Læs mere...

Februar, 2020


Drømmen om frihed


Om overgivet lederskab og det levende felt i Circling

I de fleste sociale sammenhænge er der normer og kodekser for, hvordan vi er sammen og det er der også i Circling. Også selvom jeg ofte siger, at det er der ikke.

Der er nogle enkle principper, som bl.a. handler om eje sin oplevelse, være med den anden i dens verden, have tillid til det der opstår samt have en grundlæggende dedikation til at vende opmærksomheden mod det levende, nuværende øjeblik...


Læs mere...

Oktober, 2019


Om sorg


Sorgen over den kærlighed der ikke kunne flyde….

Holder hjertet varmt og blødt…


Tabte venner
Venskaber der aldrig blev mere end et potentiale

Læs mere...

September, 2019


Hjemstedet for den dybe vilde sjæl


Vi lever i en tid, hvor det er tvingende nødvendigt, at vi genfinder den del af vores psyke, som åbner til vores dybe instinktive og sjælelige lag. Den del som er vild, utæmmet, stille og i dyb forbindelse med naturen og universet.


Læs mere...

August, 2019


At bære sit lys


På en eller anden underfundigvis er psyken tilsyneladende sådan indrettet, at der er dele af den, der forsøger at holde os nede, som er destruktiv, ja til og med morderisk, overfor livet i os...


Læs mere...

Marts, 2019


Om at være svag og turde holde såret åben…


I det meste af mit liv har jeg været bange. Hunderæd. Angst for andre menneskers bedømmelse af mig. Jeg har gjort mig usynlig, rødmet og rystet. Oplevelser af være blevet forladt havde sat sig som erfaringer om, at verden var usikker og ikke til at stole på og oplevelser af at måtte opgive min egen identitet for at være der for andre gjorde mig usikker på, hvem jeg egentlig var og om jeg overhovedet var nogen...


Læs mere...

November, 2018


Der er brug for en feminin spiritualitet


Og hvad er en feminin spiritualitet?

En feminin spiritualitet er altfavnende. Den er flydende. Den er varm. Den er levende. Den er rasende. Den er uendelig sorgfuld. Den er uendelig glædesfyldt. Den er kedelig. Den er…


Læs mere...

September, 2018


Alene og alligevel sammen


Jeg mærker det tydeligt, når jeg slipper kampen for at få det, jeg søger af andre, når jeg stopper med at flygte fra at mærke det der gør ondt. Det er som om noget indeni slipper og jeg slapper af. Sanserne skærpes. Kraften vender tilbage. Livet strømmer igen i kroppen.


Sammentrækningen slipper og jeg mærker udvidelse.


Læs mere...

Marts, 2018


Om vrede


Vrede rejser sig bl.a., når grænser er blevet overtrådt og hvis vi som børn ikke får lov at mærke vores vrede kan vi have svært ved senere at mærke, når nogen overskrider vores grænser, når nogen gør noget som ikke er godt for os.


Læs mere...

Januar, 2018


Den vågnende kvindelighed


Kvinden er livets flod.

Til tider brusende, vild og voldsom.

Til tider mild og blid.


Hun er naturen.

Hun er jorden.


Læs mere...

August, 2018


Heling af traumer


Jeg synes dette er et meget fint citat om traumer. Det fortæller om, hvordan vores krop, psyke og sind hele tiden søger mod steder, hvor det potentielt kan heles. Hvilket vil sige steder, hvor der er en mulighed for, at vi kan vise sider af os, som vi ikke har vist nogen eller os selv endnu og som derfor aldrig har fået muligheden for at blive mødt kærligt og accepterende.


Læs mere...

September, 2016


At danse med sin skygge

 

Hvis vi ikke ejer vores skygge – hvem gør så?

 

Et sted skal den jo være. Skyggen. Alt det vi helst ikke vil være ved. Det grimme, grusomme, afhængige, udstødte, dramatiske - puha ja – det bor bedst hos andre. Men også det gode, smukke, kraftfulde, som vi ikke tør eje. Når vi ikke tør stråle i vores eget lys og derfor giver det til andre.


Læs mere...

Juli, 2016


Er du en "rigtig" Kvinde?


Jeg er igennem de sidste par år ofte stødt på kvinder, der gerne vil arbejde med deres kvindelighed. Det er et emne jeg selv finder vigtigt, fordi kvindeligheden stadig må indpasses de mandlige værdier såsom målrettethed og præstation og ofte bliver vurderet som mindre vigtig.

Jeg nyder at arbejde med emnet, men jeg får også lyst til at forholde mig lidt kritisk til de idealer, der nemt kan opstå. Derfor dette indlæg.


Læs mere...

December, 2017


Jagten på kærligheden eller snarere at overgive sig til kærligheden


Hvis der er en ting jeg har lært i det forgangne år i mødet med de mange mennesker jeg har haft glæden af at få lov at kende, nogen lidt og andre mere, så er det, at jeg konstant søger kærligheden.


Læs mere...