Heling af traumer

Heling af traumer


Jeg synes nedenstående citat er et meget fint citat om traumer. Det fortæller om, hvordan vores krop, psyke og sind hele tiden søger mod steder, hvor det potentielt kan heles. Hvilket vil sige steder, hvor der er en mulighed for, at vi kan vise sider af os, som vi ikke har vist nogen eller os selv endnu og som derfor aldrig har fået muligheden for at blive mødt kærligt og accepterende.


Når vi møder sider af os selv eller andre mennesker kærligt og accepterende giver vi det eksistensberettigelse - vi siger ganske enkelt: du må gerne være her - præcis som du er. Jeg kan godt rumme dig og jeg elsker dig.


Når vi tiltrækkes af et andet menneske eller et sted ligger der ofte under tiltrækningen en dyb længsel efter at blive mødt og set i de sårede og mørke kroge af vores sind, som stadig lever skjult for os selv og andre.


Men vi bruger utrolige mængder af energi på at holde sider nede og skjult, fordi vi er bange for igen at blive afvist, nedgjort eller forkastet.


Men det er som om, der er en drivkraft i os der hele tiden vil drages mod helhed og som derved drager os mod at se på de sider, der trænger til lys og omsorg.

I den proces hives mere og mere ubevidst stof op til overfladen for at få lys og kærlighed.


Jo mere vi får bevidstgjort og jo flere sider vi kan elske i os selv og andre uden dom - jo mere frie kan vi være. Jo mere energi og kærlighed får vi adgang til.


Og det er jo værd at tage med selvom rejsen ned i dybet for at hente de tabte dele hjem kan føles som noget der til tider er langt mere end skræmmende.